Hvor store er veggedyr?

 

Veggedyr trives på varme, mørke steder, så de kan gjemme seg på hotellrom, gamle møbler og omtrent alt som gir dem ly. Disse skadedyrene kan kose seg med menneskeblod, og fordi de liker å spise om natten, merker de kanskje ikke før de har spredt seg og formert seg. Veggedyr regnes som en urban skadedyr, noe som betyr at de er mest vanlig i urbane områder, men kan også finnes i urbane og forstadsområder.

Veggedyr – eller Cimex lectularius som de offisielt kalles – har blitt et vanlig problem over hele verden. Faktisk, med økningen i internasjonale reiser, rapporteres veggedyr flere steder enn noen gang før. Selv om veggedyrangrep ikke er like vanlig i hjem som på hoteller, er det ingen tvil om at de er et økende problem. De lever i senger og lever av blodet til varmblodige dyr, inkludert mennesker. Veggedyr er ikke kjent for å spre sykdom, men de biter oss, noe som kan resultere i smertefulle og stygge svulster (kalt “frokost”-merker).

Hva er veggedyr?

Veggedyr er parasitter. Også kalt “cimex lectularius”, disse parasittene er mest aktive om natten. Bittene deres kan etterlate arr og utslett, men er vanligvis ikke alvorlige. De formerer seg raskt og lever av blodet ditt om natten. De gjemmer seg i små sprekker og sprekker, som i sengen din. Veggedyr kan leve opptil ett år uten mat. Veggedyr angriper alle typer møbler, men de foretrekker madrasser og springfjærer. Veggedyr sprer ikke sykdommer.

Veggedyr finnes vanligvis ikke i miljøet. Men noen ganger kommer veggedyr inn i hjem med klær eller brukte gjenstander. Veggedyr kan etterlate små rødlige merker på bittstedet. Skadedyret ser ut som en gigantisk larve og hekker gjerne i sengetøy og madrasser. Selv om folk vanligvis forbinder veggedyr med sengeliggende reisende, kan de bo hvor som helst, inkludert kontorer, hoteller, skoler og hjem. De gjemmer seg gjerne i mørke møbler, tepper, tepper, sprekker og sprekker. Veggedyr er mest aktive om natten når de lever av blod.

Livssyklusen til veggedyr

I det modne stadiet av livet fullfører en voksen veggedyr hele livssyklusen på 6 måneder. Egg legges på eller i nærheten av infeksjonsstedet og klekkes etter ca. 7 dager. Nymfene går deretter gjennom 5 stadier, som alle fullføres etter 4 uker. Etter 2 måneder blir nymfer voksne og kan leve opptil ett år. Livssyklusen til veggedyr er fra egg til larve til puppe til voksen. Veggedyr liker å gjemme seg forskjellige steder for å gjemme seg fra lysene. Veggedyr kan leve fra 1 til 5 år.

Veggedyr er ikke et skadedyr som vil forsvinne uten profesjonell hjelp. Tegnene er kanskje ikke tydelige, men de er lette å kjenne igjen hvis du vet hvor du skal lete. Livssyklusen til veggedyr strekker seg fra egg til voksne veggedyr, og hvert stadium krever et annet miljø. I eggstadiet må du se etter mørke steder i nærheten av kullet. Egg ser også ut som små riskorn og kan finnes i madrasser, springfjærer og sengerammer. Livssyklusen til veggedyr fortsetter som voksne som lever av blod, mater og legger egg. Voksne veggedyr funnet i senger eller madrasser er vanligvis kvinner. Hunnene kan være lysebrune eller rødbrune. Voksne er de omtrent 5mm lange og ovale i form. De spiser ved å bite i huden. De ser ut som små voksne, men de har ikke vinger. De lever av blod, men kan ikke spise som voksne.

Hvordan ser veggedyr ut?

“Veggelus” er flate, ovale insekter som er rødbrune til mørkebrune i fargen. De ser mer ut som insekter enn flått og er vanligvis mer ovale enn lange. Veggedyr har fire lemmer. Veggedyrbitt vises vanligvis som små, røde nupper eller røde striper. Veggedyr er nattaktive, noe som betyr at de kommer ut om natten for å mate. De gjemmer seg i sprekker og sprekker om dagen. Veggedyr er ikke festet til et bestemt sted, de foretrekker å sove i sengen. De kan leve på blod i omtrent tre måneder.

Hvor store er veggedyr?

Veggedyr er små insekter, ca 5 mm store, og kan ikke etterlate noen synlige merker.

Veggedyr har flate kropper som ser ut som eplefrø, valnøttfrø eller kokosnøtter. De legger eggene sine i sprekker og sprekker, så dette er ofte de beste stedene å gjemme seg. Med bare noen få unntak flyr eller hopper ikke veggedyr, så de er generelt ufarlige hvis de kryper inn i sengen din. De etterlater brune flekker eller “bitemerker” som kan være vanskelig å se, spesielt på lyse madrasser. Fordi veggedyr foretrekker blod, kan de overleve lenger uten mat enn de fleste insekter.

Hva er symptomene på et veggedyrangrep?

Noen av symptomene på veggedyrangrep inkluderer:

  • Hudbitt
  • Utslett
  • Røde nupper
  • Hevelse og kløe
  • Blodflekker
  • Kløe i halsen
  • Brystkløe
  • Kløe i kjønnsorganene
  • Kløe i øyet

Hvis den ikke behandles, formerer veggedyr seg raskt og kan bli en plage. Veggedyrbitt kan forårsake kløe, rødhet og hevelse. Noen kan til og med bli til blemmer. Veggedyrbitt kan forårsake en rekke alvorlige komplikasjoner som allergiske reaksjoner, astma, anemi og anafylaktisk sjokk. Den beste måten å unngå disse helseproblemene på er å ansette en profesjonell skadedyrbekjemper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *