Håndtere skadedyrproblemer selv

skadedyr inspeksjon

Håndtere skadedyrproblemer selv

Når skadedyr kommer inn i et hjem, blir huseiere ofte fristet til å prøve å håndtere problemet på egen hånd, men sannheten er at de fleste skadedyr er best å overlate til profesjonelle. Tross alt har fagfolk innen skadedyrbekjempelse kunnskapen, verktøyene og opplæringen for å håndtere skadedyrangrep på en sikker og riktig måte. Når en huseier prøver å kurere et skadedyrproblem på egen hånd, behandler han ofte toppen av isfjellet i stedet for årsaken til problemet, skadedyr du ser kan utryddes, men større angrep kan fortsette å vokse ut av syne.

Disse angrepene kan utgjøre en betydelig helserisiko for familien din og skade eiendommen din. Det er flere typer skadedyr man alltid bør konferere eller leie inn en profesjonell til. Treødeleggende insekter som husbukk, stripet borebille og maur må behandles riktig. Bærende konstruksjon i hjemmet ditt kan bli ødelagt og skape tore kostbare problemer, som kanskje ikke dekkes av forsikringen. På grunn av deres evne til å tygge tre, gulv og til og med tapeter, stille og ubemerket, 24 timer i døgnet, syv dager i uken, kan disse forårsake stor skade over tid.

Kvalifiserte fagfolk vil kunne inspisere huset ditt, identifisere skadedyr og legge planer for å løse problemet mest effektivt. Hvis du mistenker at du har blitt angrepet av skadedyr, bør din første prioritet alltid være å ringe en kvalifisert og lisensiert skadedyrbekjemper. De har verktøyene og ekspertisen til å identifisere skadedyrproblemer på riktig måte og anbefale passende behandlingsalternativer. De kan også gi råd om hva du selv kan gjøre for å forhindre fremtidige problemer.

Som huseier vet du at det er noen boligprosjekter du kan gjøre selv (male gjesterommet), mens andre best overlates til fagfolk (installere elektriske ledninger i kjelleren). Den samme logikken gjelder for skadedyrbekjempelse. I noen tilfeller vil enkle tiltak fungere, men i andre er det bedre å ringe en skadedyrspesialist for å forsikre seg om at arbeidet utføres riktig og sikkert. Så hvordan vet du hvilke skadedyrproblemer som er greit å gjøre selv?  Og hvilke som trenger profesjonell behandling? I de fleste tilfeller avhenger svaret av flere faktorer, inkludert typen skadedyr, trusselen mot familiens helse, potensiell skade på eiendom og omfanget av angrepet.

Angrep av rotter, mus og stokkmaur kan forårsake alvorlige eiendomsskader på relativt kort tid og true den strukturelle stabiliteten til huset ditt. For å gjøre vondt verre, er skader etter disse ofte ikke dekket av huseiers skadedyrforsikring.

Skadedyreksperter er opplært til å forstå den unike biologien og oppførselen til sakdedyrene. De kan utføre rutinemessige inspeksjoner for å identifisere tidlige tegn på problemer og, om nødvendig, ha verktøy og ekspertise for å effektivt bekjempe skadedyr.

Veggedyr er absolutt ikke et skadedyr som må håndteres på egen hånd. Veggedyr er notorisk unnvikende, gjemmer seg på vanskelig tilgjengelige steder som i rammen på sengen, elektriske brytere eller under lister. En utdannet skadedyrbekjemper vil vite hvor veggedyr kan gjemme seg i hjemmet ditt og kan utvikle en behandlingsplan for å bekjempe disse mens du holder familien og kjæledyrene dine trygge. De er også veldig hardføre insekter som er kjent for å leve i flere måneder uten næring og tåle et bredt spekter av temperaturer. Faktisk er veggedyr det vanskeligste skadedyret å behandle – vanskeligere enn kakerlakker. Selv når du jobber med en profesjonell, kan det ta flere behandlinger før feilene er fullstendig løst.

For å effektivt behandle veggedyrangrep, må alle stadier av dens livssyklus behandles, inkludert veggedyregg, nymfer (spedbarn) og voksne veggedyr. Dessverre er hjemmelagde skadedyrbekjempelsesmetoder vanligvis ineffektive mot nymfer og veggedyregg. Forsøk på å kontrollere veggedyrangrep alene kan forverre problemet og gi angrepet tid til å øke. Veggedyr formerer seg veldig raskt: et kvinnelig veggedyr kan legge 1 til 5 egg per dag og mer enn 500 egg i løpet av livet, noe som betyr at et lite angrep raskt kan komme ut av kontroll.

I tillegg bruker huseiere som prøver å bekjempe veggedyrangrep på egenhånd ofte mer penger på behandlingssvikt. Noen beboere som er infisert med veggedyr, kaster unødvendig møbler, klær og andre personlige gjenstander i et forsøk på å kontrollere angrepet. I ekstreme tilfeller har huseiere alvorlig skadet hjemmene sine eller gjort familiene syke i forsøk på å håndtere angrepet selv. Insektmidler blir i slike tilfeller overbrukt. Veggedyr har i senere år utviklet en resistens mot mange insektmidler. Disse vil derfor ikke ha noen god effekt alene.

Insektbitt er en alvorlig helsefare. Bol av veps eller andre stikkende insekter kan inneholde tusenvis av insekter, og hvis reirene deres er truet, kan disse insektene angripe. Personer som er allergiske mot insektbitt er spesielt i fare, men hvis en stor gruppe stikkende insekter angriper, kan det være livsfarlig for hvem som helst.

Uansett type sakdedyr, hvis du har et tilbakevendende angrep, uansett hva du prøver, er det på tide å få hjelp av en profesjonell. Gjentatte skadedyrsangrep er et tegn på at hjemmet ditt er for fristende for dem.

En erfaren skadedyrbekjemper kan inspisere hjemmet ditt, identifisere et angrep og hjelpe deg med å fikse det en gang for alle. Siden mange skadedyr utgjør alvorlige trusler mot helse og eiendom, må alvorlige skadedyrangrep overlates til fagfolk.

Som huseier er det mange ting du kan gjøre selv for å forhindre at skadedyr kommer inn i hjemmet ditt. Hvis du trenger gode midler og flere råd til hvordan man på best mulig måte behandler skadedyr selv, kan du finne flere gode råd og  velprøvde effektive produkter, som også foretrekkes av profesjonelle produkter på skadedyrproffen.no.

Dersom du alikevel ikke klarer å bekjempe dine skadedyrproblemer selv, anbefaler vi at dere finner en kvalifisert lokal skadedyrspesialist i ditt område, ta kontakt med et seriøst skadedyrfirma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.