Flått som ser ut som veggedyr

 

Flått er skumle og selv om de ikke er insekter, retter de seg mot samme type vert som insekter, som dyr og mennesker. Selv om flått ikke er parasitter, bærer de på Lyme-sykdommen, Rocky Mountain-flekkfeber og Rocky Mountain-flekkfeber. Dessuten er flått flinke til å gjemme seg, så det er lett å tro at du har med et insekt å gjøre når du faktisk har med en flått å gjøre. De bittesmå skapningene har skarpe, nebblignende munner som de bruker til å spise blod, så de trenger en blodkilde for å overleve. Og flått er veldig flinke til å finne og fange målene sine.

Vanlige vanlige spørsmål om flått

1. Flått og veggedyr?

2. Forskjellen mellom veggedyr og flått?

3. Hva er frømidd?

4. Flyr flått?

5. Hopper flått?

Flått som ser ut som veggedyr

Flått som ser ut som veggedyr er overalt akkurat nå, spesielt i varmt klima. Selv om veggedyr og flått deler mange likheter, er det noen viktige forskjeller. En veggedyr er et lite insekt som lever av blod fra mennesker eller andre varmblodige dyr. Flått er medlemmer av edderkoppdyrfamilien og er best kjent for å bære bakteriene som forårsaker borreliose. Selv om de bærer på noen av de samme sykdommene som infiserer veggedyr, er de generelt mindre i størrelse og har smalere hoder. Her er flåtten som ser ut som veggedyr.

Boklus

En boklus er et 3mm langt insekt som finnes i fuktige og varme omgivelser som bøker, planter, klær og tepper. En boklus biter eller stikker ikke. De hverken flyr eller hopper. En boklus er en av typene flått som ser ut som veggedyr. De er små mørke flekker som ikke har noe med veggedyr å gjøre, men ser ut som dem. De kan finnes i hjemmene hele året. Boklus liker mørke og fuktige steder, så hjemmet ditt er et flott sted å finne boklus. Boklus er ikke kjent for å spre sykdommer.

Teppebiller

Teppebiller er en type bille som ser ut som veggedyr, men de legger ikke egg. I stedet lever de voksne, spiser og etterlater seg spor etter larver. Teppebiller er små, ovale insekter med vinger. De er omtrent 5-12mm lange. Larvene er runde og flate og ser ut som små flekker av sagflis. Både voksne og larver er skinnende, mørkebrune eller svarte i fargen.

Loppe

En loppe er en type ektoparasitt som lever av blod. De hopper vanligvis på dyr, lander og hopper så igjen, men når de møter en person, hopper de ikke, men går. Noen lopper er også edderkoppdyr, noe som betyr at de kan angripe skadedyr som midd eller flått. Lopper kommer i en rekke størrelser og farger, og de kan hoppe og krype. Loppebitt ser ut som myggstikk med hevelse og utslett.

Hodelus

Hodelus er bittesmå insekter som ofte finnes i folks hår. De er nært beslektet med lus som lever på hunder, katter og andre dyr. Hodelus spres ved direkte hode-til-hode-kontakt, og selv om hodelus ikke kan leve på mennesker, kan de forårsake irritasjon og kløe. Det finnes ingen kur mot hodelus, men det finnes flere behandlingsalternativer som kan bidra til å redusere symptomene.

Flått

Flått er en av de mindre kjente skadedyrartene som infiserer våre leveområder. De er mindre enn veggedyr og ser litt ut som miniatyrmygg. I motsetning til veggedyr har de ikke vinger, noe som gjør dem vanskelige å oppdage. I likhet med veggedyr kan flått gi kløende bitt, men ikke alle reagerer på flått på samme måte. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever røde svulster, hevelse, rødhet, hevelse, kløe eller kvalme. Leger kan identifisere flått i hudavskrapninger eller ved å ta en hudbiopsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *